PUPULANDIA

“Minusta on kiinnostavaa seurata, millaisia nuoria suunnittelijoita suomalaisen muodin kentälle putkahtelee ja yksi ehdottomasti kiinnostava tulokas on Briteissä opintonsa suorittanut Elina Priha. Lontoolaisesta Kingston Universitystä muodin maisteriksi valmistunut Elina Priha esitteli hiljattain lopputyömallistonsa, joka kantaa nimeä New Slang. Nopealla silmäyksellä voi todeta, että denim on näkyvässä roolissa tässä modernia tilkkutäkki-fiilistä huokuvassa mallistossa, mutta erityisen kiinnostavan siitä tekee se, että materiaalina on käytetty pääasiassa kierrätettyä denimiä. Lisäksi hauskoista lippahatuistaan tuttu Costo (joka on muuten myös tunnettu kierrätysmateriaalien suosimisesta) on sponssannut Elinalle päähineet, jotka hän on sitten tuunannut oman näköisikseen. 

Opiskelijatyöt ovat yleensä tunnettuja sitä, että niissä voi vielä revitellä hiukan reilummin, kun myöhemmässä suunnittelussa on ehkä otettava mukaan himpun verran enemmän huomioon myös kaupallisia aspekteja. Minulle tulevat näistä vaatteista paikoin vähän mieleen toisen suomalaisen Lontoon kasvatin Sasu Kaupin leikkisät ja lapsekkaat oversize-siluetit, mutta Elinan työn jälki on silti persoonallista. Pidän erityisesti noista hauskoista ristipistoin tikatuista denim-kankaista. Ja ison plussan annan myös kierrätysmateriaalien käytöstä. Jääkäämme siis mielenkiinnolla odottamaan, mitä tästä tytöstä vielä kuullaan. :)”